20 Haziran 2010 Pazar

Uluslararası Kadın Sanatçılar Video Sergisi


KÜRATÖRLER


Derya Yücel (Türkiye), Sabina Shikhlinskaya (Azerbaycan)



SANATÇILAR


ELSE LEİRVİK (Norveç), ELİ GLADER (Norveç), NEZAKET EKİCİ (Almanya), HATİCE KARADAĞ (Türkiye), GÜL ILGAZ (Türkiye), KEZBAN ARCA BATIBEKİ (Türkiye), BAHAR BEHBANİ (İran-ABD), RENA EFFENDİ (Azerbaycan), SOFİA CHERKEZİSHVİLİ (Gürcistan), AYŞE BÖHÜRLER (Türkiye), YEŞİM AĞAOĞLU (Türkiye)



2010 Avrupa Kültür Başkenti, Görsel Sanatlar Yönetmenliği Taşınabilir Sanat Projesi kapsamında hayata geçirilen “Uluorta” sergisi, iki kadın küratörün işbirliğinde, kadın kimliğine odaklanan uluslararası bir video sanatı seçkisi. Üç kıtadan kadın sanatçıları bir araya getirilen Uluorta 19 Haziran – 18 Temmuz tarihleri arasında Sanat Limanı’nda izlenebilecek.



Uluorta, farklı ülkelerden kadın sanatçıların video işlerini “kadın olmak” teması etrafında bir araya getiriyor. Asya, Avrupa ve Amerika’dan gelen, farklı dinlere inanan, farklı geleneklerde yetişmiş bu sanatçıların birleştikleri nokta, modern dünyada kadının konumu ve durumuyla ilgili kişisel deneyim ve bakış açılarını sanat yoluyla dile getirme azimleridir.



Günümüz dünyası, bünyesinde birçok sorun ve çatışkıyı barındırmaktadır. Bunlardan biri de cinsiyet ve toplumsal cinsiyet ilişkileridir. “Kadın-erkek” karşıtlığı hayatımızın en köklü ve en önemli meselelerindendir. Bu projenin çıkış noktasını da “Kadın ve Sanat”, “Kadın ve Toplum”, “Kadın ve Kamusal Alan”, “Kadın ve Şiddet”, “Kadın ve Din”, “Kadın ve Aile” ile ilgili bir tartışma zemini oluşturmaktır.



Derya Yücel (Türkiye) ve Sabina Shikhlinskaya (Azerbaycan)’nın ortak küratörlüğünde düzenlenen sergiye Else Leirvik (Norveç), Eli Glader (Norveç), Nezaket Ekici (Almanya), Hatice Karadağ (Türkiye), Gül Ilgaz (Türkiye), Kezban Arca Batıbeki (Türkiye), Bahar Behbani (İran-ABD), Rena Effendi (Azerbaycan), Sofia Cherkezishvili (Gürcistan) ve Yeşim Ağaoğlu (Türkiye) yakın dönem video çalışmalarıyla katılıyor.



Uluorta sergisi 19 Haziran Cumartesi günü 15.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek panelle, sergi sanatçıları yanı sıra Sabina Shikhlinskaya (Azerbaycan), Bahram Khalilov (Azerbaycan), Fırat Arapoğlu (Türkiye) ve Natalia Corobco (Moldovya)’nın katılımıyla, serginin kavramsal içeriği tartışmaya açılacak. Aynı gün 19.00’daki açılış kokteylini takiben 19.30’da Nezaket Ekici “Defiant/İtaatsiz” isimli performansını gerçekleştirecek.



Açılış programı:


Tarih : 19 Haziran 2010


Saat : 19.00


Nezaket Ekici “Defiant/İtaatsiz” performansı: 19.30



Bilgi: Saliha Kasap


SANAT LİMANI


Meclis-i Mebusan Caddesi, Liman İşletmeleri Sahası


Antrepo No:5, Tophane


Tel: 0212 243 90 74 / 0212 516 07 12-13


İletişim: sanatlimani@istanbul2010.org

(Sunum bildirimi edit ettikten sonra burada yayınlayacağım)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder